Novi zapaženi rezultati hrvatskih slalomaša u Svjetskom kupu prije nastupa na Sljemenu

Istok

Hrvatski skijaši u francuskom Val d’Isereu ostvarili su nove sjajne rezultate i zaslužili nove vrijedne bodove u Svjetskom kupu.

Na startnoj listi među 70 skijaša bila su i četvorica hrvatskih reprezentativaca: Istok Rodeš sa startnim brojem 17, Elias Kolega sa startnim brojem 21, Matej Vidović (29) i Filip Zubčić (69).

Na teškoj stazi Istok se odlično snašao i prvu vožnju završio na sedmom mjestu i odličnoj poziciji za napad na rezultat karijere. Vrlo solidnom vožnjom Matej Vidović u cilj je ušao kao 18., a Elias Kolega kao 25. što ih je stavilo u idealne pozicije za korištenje boljih uvjeta na stazi u drugoj vožnji. Nažalost Filip Zubčić ovoga puta nije se uspio izboriti za drugu vožnju.

U drugoj vožnji Elias je pokazao da može konkurirati najboljim slalomašima svijeta. Četvrto vrijeme druge vožnje poguralo ga je s 25. na 15. mjesto što mu je drugi najbolji rezultat karijere. Bolji je bio samo u Adelbodenu početkom 2019. kada je utrku završio na šestom mjestu

Matej je vrlo dobro odradio i drugu vožnju te je utrku završio na 20. mjestu i ostvario četvrti top 20 u karijeri.

Istok je u drugu vožnju krenuo vrlo agresivno, no, nažalost napravio je veliku pogrešku pa je, bez obzira na odličnu formu, utrku završio na 25. mjestu.

S ukupnim vremenom od 1:47.91, Alexis Pinturault uvjerljivo je pobijedio pred domaćom publikom ispred Andrea Myhrera (+1.44) i Stefana Grossa (+1.47).

Sljedeća slalomska utrka za skijaše održat će se na Sljemenu 5. siječnja, dok će najbolje slalomašice svijeta na istoj stazi nastupiti dan ranije.

ZIMSKI SPORTOVI