Odlične vijesti iz Mađarske: Hrvatski juniori u borbi za svjetsko vaterpolsko zlato

Vaterpolo, Hrvatska

Vaterpolo, HrvatskaSjajan uspjeh ostvario je hrvatski vaterpola nakon ulaska juniorske vaterpolske reprezentacije u finale FINA Svjetskog U20 prvenstva, koje se u nedjelju igra u mađarskom Szombathelyju. U uzavreloj atmosferi pobijedili su domaćina Mađarsku rezultatom 13:10, a borba za zlato protiv Italije kreće od 18.10 sati.

“Jako sam zadovoljan ovom pobjedom. Utakmica je bila teška, a opet naša najbolja utakmica ovog ljeta i došla je u pravom trenutku. Najvažnija utakmica je ipak finale. Naš suparnik Italija pokazala je da je vrhunska momčad. Ovog ljeta smo dva puta izgubili od njih, a sada je vrijeme da vidimo jesmo li što napredovali,” izjavio je izbornik Vjekoslav Kobeščak.

Finale su za Hrvatsku izborili: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić. Izbornik reprezentacije je Vjekoslav Kobeščak, pomoćni trener Miho Bobić, a fizioterapeut Filip Borković.

“Utakmica je bila teška kako smo i očekivali. Bio je dobar ugođaj punih tribina što mi je dalo posebnu snagu i poticaj za ova četiri gola. Danas je novi dan i naše su misli okrenute finalnoj utakmici. Cijela momčad diše kao jedno što nas posebno veseli,” izjavio je četverostruki strijelac Ante Visković.

FINA Svjetsko U20 prvenstvo, finale:

HRVATSKA – Italija, nedjelja, 18.10 sati

 

 

AKTUALNO VATERPOLO

Ostavi komentar