Perasović sigurno više neće biti izbornik Hrvatske!

Perasović, Foto Marin Sušić HKS

U Vitoriji je održan sastanak predsjednika Stručnog savjeta za mušku košarku Dina Rađe i stručnog tajnika HKS-a Josipa Vrankovića s predsjednikom kluba Laboral Kutxa Baskonije Joseom Antoniom Querejetom.

Tema je bila povratak Velimira Perasovića na izbornički posao hrvatske košarkaške reprezentacije, u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre.

Ouerejetin odgovor bio je negativan, točnije, objasnio je da mu je trener Perasović potreban cijelo ljeto i priprema za novu sezonu zbog ekskluzivne Eurolige od 16 klubova i da zbog toga neće moći biti na dispoziciji hrvatskoj reprezentaciji.

Querejeta je jedan od inicijatora donošenje propisa prema kojem trener koji radi u ACB ligi ne može biti izbornik niti jedne reprezentacije, a Perasović je nedavno produljio ugovor s Baskima i ovakav rasplet je sasvim očekivan.

Pred Stručnim savjetom sada je potraga za novim kandidatom, kvalifikacije za Olimpijske igre održat će se od 4. do 10. srpnja, a najveći konkurenti Hrvatskoj za plasman u Rio su domaćin Italija i Grčka. (Foto: Marin Sušić/HKS)

KOŠARKA

Ostavi komentar