Početak automobilističke sezone u Kumrovcu

Rally Kumrovec

U Hrvatskom zagorju ovog će vikenda početi automobilistička sezone. Peti INA Rally Kumrovec pod pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na listi prijava ima 75 posada iz sedam zemalja. Očekuje ih itinerer dugačak malo više od 50 km, ali i prolog revijalnog karaktera koji će se voziti dva put na parkiralištu Termi Tuhelj.

Prvog dana natjecanja, u petak, 4. ožujka, verifikacija dokumenata i tehnički prijam posada počinju već u jutarnjim satima. Paralelno će se odvijati i upoznavanje staze, koje predviđeno do 15:30. Nakon toga posade sele u Terme Tuhelj gdje ih očekuju dva brzinska ispita. Prvi s početkom u 16:45 prenosit će Kreator Tv, a moći će se pratiti i putem interneta.

Drugog dana natjecanja, u subotu, 5. ožujka, u Muzeju Staro selo u Kumrovcu svečani start počet će u 9:30, dok je prvi od četiri brzinska ispita zakazan za 11:09. Vozi se na kružnoj stazi iznad Kumrovca po dva puta u svakom smjeru, ističe direktor rallyja Željko Štefanić:

“U subotu ujutro morali smo malo pomaknuti satnicu s obzirom na velik broj posada. U 11 bi trebali startati s prvim brzinskim ispitom Supersport 1, po čijem bi završetku odmah trebali početi sa Supersportom 2. Nakon toga vozimo na istom mjestu, ali u drugom smjeru brzinske ispite koji se zovu po mjestu u kojem se rally održava – Kumrovec 1 i 2. U 17 sati je predviđen cilj u Muzeju Staro Selo, u samom središtu Kumrovca.”

Rezultate uživo moguće je pratiti na službenoj internetskoj stranici  i putem mobilne aplikacije Kumrovec rally spectator koju je za mobilne uređaje s operativnim sustavom android 4.1 i višim moguće preuzeti u trgovini Google Play.

rally Kumrovec banner

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar