Srebrne odbojkašice vratile se u Hrvatsku: Ponosne smo, bit će nam to poticaj za Europsko prvenstvo u Zadru

Odbojkašice Hrvatska

Sjajna ženska odbojkaška reprezentacija vratila se u Hrvatsku. U ranim su poslijepodnevnim satima većina reprezentativki i stručni stožer sletjeli u Splitsku zračnu luku. Nakon dugog i napornog putovanja iz Bugarske naše odbojkašice danas slave srebro i novi uspjeh koji će im biti poticaj za nastavak priprema i nastup na Europskom prvenstvu čija se skupina od 19. – 26. kolovoza igra u Zadru pred domaćom publikom.

“Nakon neprospavane noći, obzirom da smo na put krenule u 1.30 sati ujutro, sada kada su se dojmovi malo slegli možemo reći da smo ponosne na srebro te sam jako ponosna na svoju ekipu!” istaknula je kapetanica Samanta Fabris te dodala: “Čestitam svim curama, dale smo sve od sebe. Imamo još dosta neforsiranih grešaka, no ostaje nam još rad na tome. Veseli me što ova ekipa ima još puno mjesta za napredak i sigurna sam da ćemo još pokazati puno bolje igre u nastavku ljeta. Ponosne smo što donosimo još jednu srebrnu medalju u Hrvatsku. To će nam biti dodatni poticaj za Europsko prvenstvo koje jedva čekamo. Želim zahvaliti svima koji su nas pratili i dali nam podršku iz Hrvatske.”

Hrvatska odbojkašice

Njena kolegica iz reprezentacije Nikolina Božićević otkrila je svoje dojmove: “Sada kada su se dojmovi slegli mogu reći kako sam ponosna na cijelu ekipu. Sam put do finala bio je pun uspona i padova, ali ovo je zasigurno jedan od većih uspjeha hrvatske odbojke. Pokazale smo da možemo ostvariti puno te vjerujem kako ćemo daljnjim radom napredovati još više. Zlatna liga nam je na neki način bila uvertira za Europsko prvenstvo koje je pred nama. Atmosfera u finalu i puna dvorana navijača bilo je nešto čemu smo se svi iznenadili. Nakon dugo vremena gdje nismo imali mogućnost navijača i punih tribina, mogli smo uživati u atmosferi te osjetiti i tu drugu stranu sporta. Nakon jučerašnjeg gorkog okusa izgubljene utakmice, danas i nadalje svi smo ponosni i sretni jer je ovo jedan veliki uspjeh za našu reprezentaciju, a čeka nas još puno, puno više.”

Reprezentativke ovaj tjedan imaju zasluženih nekoliko dana odmora ističe Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza: “Sada smo slobodni do idućeg ponedjeljka. Nakon toga nastavljamo s priprema za Europsko prvenstvo. Ovo nam je veliki poticaj i veliki motiv za drugi dio priprema. Pripreme se nastavljaju u Zadru gdje uskoro očekujemo ekipu Argentine s kojom ćemo imati prijateljske utakmice. Mislim da ćemo u pravoj formi dočekati Europsko prvenstvo te se nadamo odličnom rezultatu!“

Za Hrvatsku su srebrnu medalju osvojile: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak i Dinka Kulić. Stručni stožer čine izbornik Daniele Santarelli, Daniele Alpi, Francesco Zucca, Diego Flisi, Marco Grecco, Simone Truzzi i Frane Žanić.

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI