Rally Kumrovec tradicionalno otvara novu sezonu: Vjerujemo da će uživati i gledatelji i navijači

Kumrovec, Uros Modlic

Prvi rally Prvenstva Hrvatske u sezoni 2020. održat će se u Hrvatskom zagorju, 6. i 7. ožujka. Deveti INA Rally Kumrovec bodovat će se za prestižna međunarodna natjecanja, FIA prvenstvo Centralnoeuropske Zone (CEZ) i Alpe Adria Rally Trophy. Već sada nastup je najavilo desetak posada s automobilima klase R5, poznatima i kao klasa WRC2. Prijave za natjecanje primaju se do petka, 28. veljače.

Trasa brzinskih ispita i ove je godine doživjela manje promjene.

“Vraćamo se na Lončarov put i Donji Škrnik, gdje se prošle godine nije moglo voziti. Brzinac Kumrovec smo produžili, pa vjerujem da će u njemu uživati i posade i gledatelji“, najavio je direktor rallyja Željko Štefanić.

Itinerer se sastoji od 76,09 km brzinskih ispita.

“Konfiguracijski gledano, staza se i dalje sastoji od brojnih povezanih zavoja, a atraktivnosti pridonose i mnogi prijevoji. Prolog u Termama Tuhelj ponovo je u službenom dijelu natjecanja, odnosno nema revijalni karakter kao što je imao prije 2019 godine. Kao i uvijek, vozit će se u petak, a nakon toga u subotu u Kumrovec i Zagorskim Selima posade očekuje još šest brzinaca“, dodao je Štefanić.

Natjecatelji će imati prigodu podesiti svoje automobile na Shakedownu, neobaveznom službenom treningu u petak poslijepodne. Nakon njega slijedi prolog Terme Tuhelj koji će se voziti u dnevnom i večernjem izdanju. Prvi će brzinski ispit iz Termi Tuhelj prenositi Kreator TV. Subotnji brzinci vozit će se između 10 i 17 sati. Prvo vozilo na ciljnoj ceremoniji u kumrovečkom Muzeju Staro selo očekuje se pola sata kasnije.

Posljednje tri godine pobjedu na Rallyju Kumrovec izborile su posade iz Austrije. Niki Mayr-Melnhof slavio je u sezonama 2017. i 2018. s različitim suvozačima, Poldijem Welsersheimbom i Thomasom Zeiserom. Prošle su godine pobijedili Hermann Neubeuer i Bernhard Ettel. Najuspješniji vozač dosadašnjih osam kumrovečkih rallyja je Mađar Janos Szilagyi s tri pobjede. Po jednu pobjedu imaju i Daniel Šaškin, najuspješniji Hrvat na legendarnom dakarskom rallyju, te Mađar Krisztian Hideg, koji je i aktualni prvak Hrvatske.

(Foto: Uroš Modlic)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,