Repeša: “Sretan sam kao malo dijete”; Šarić: “Pun sam samopouzdanja, nakon Španjolske svaka utakmica nam je bila kao finale”

Nasmijani Repeša (1)

Hrvatski izbornik Jasmin Repeša i njegovi igrači isijavali su zadovoljstvo u izjavama nakon susreta posljednjeg kola C skupine Eurobasketa u kojem je reprezentacija Hrvatske u Celju pobijedila Češku sa 70:53, te se je plasirala u drugi krug natjecanja, koji za nas počinje u četvrtak.

Nije nas bilo strah Češke, koja je pokazala da je neugodna ekipa. Znali smo da moramo uložiti više energije od njih. Oni su izrazito trkačka momčad, ali i to trčanje ima svoju cijenu. Teško je u tom ritmu igrati svih 40 minuta i zato su oni pali u nastavku utakmice“, kazao je Repeša za HTV i dodao:

“Sretan sam kao malo dijete. Hvala navijačima što su nam se vratili, što su nam dali energiju i što su nam bili sedmi igrač. Pozivam sve navijače da dođu u Ljubljanu. Nećemo ih izdati, bit ćete ponosni na nas!”

Dobro smo igrali, ušli smo u utakmicu kao dizelaši, ali kasnije smo pokazali da smo bolji od Čeha. Pun sam samopouzdanja, nakon Španjolske nam je svaka utakmica bila kao finale i nije lako igrati pod takvim pritiskom“, reći će mladi Dario Šarić za HTV nakon velike pobjede.

Lavovski dio posla odradio je Luka Žorić, zabio 10 koševa i imao šest skokova…

“Nakon one utakmice protiv Španjolske koje se više ne želimo ni sjećati, skupili smo se, dali sve od sebe i na krilima ove divne publike došli do drugog kruga. Bilo je teško, ruke su bile teške, noge, imali smo noćne sastanke i sve je urodilo plodom. Idemo dalje. Slomili smo Češku energijom, tučom, publikom… Ginuli smo za svakom loptom, dali smo sve od sebe i pozivamo navijače da nas dođu podržati. Dobro će nam doći dva dana odmora prije odlaska u Ljubljanu”, izjavio je Žorić.

“Mnogo nam je značila pobjeda protiv Slovenaca. Pobijediti protiv domaćina, znači mnogo, jer se igra i protiv publike, jednim dijelom i sudaca, ta pobjeda daje krila. Danas smo utakmicu izvukli momčadski, svi smo dali sve od sebe, drukčije ne bi moglo. Na izmaku smo snaga i baš je dobro da imamo par dana slobodno prije nastavka turnira”, zaključio je Ante Tomić.

AKTUALNO IZDVOJENO KOŠARKA

Ostavi komentar