Finalne bitke Ane Konjuh i Borne Ćorića na US Openu: “Nije mala stvar za Hrvatsku ovo dvostruko slavlje”

Hrvatski juniorski predstavnici na posljednjem Grand Slam turniru sezone oduševili su svojim nastupima, a nakon osvojenih titula nije bilo kraja njihovoj sreći.

“Ovo je bila odlična godina za mene. Dva juniorska Grand Slam naslova, prvi profesionalni naslov. Stvarno sam sretna. To je samo motiv za još veći rad kako bih bila što bolja. Tek sam nakon meča saznala sa je Borna pobijedio. Bila sam presretna kada sam to čula. Borna i ja smo dobri prijatelji i nije mala stvar za Hrvatsku dvostruko slavlje na US Openu,” poručila je Ana Konjuh, 15-godišnja Dubrovkinja, kojoj je ovo drugi Grand Slam naslov ove sezone. Sličan uspjeh svojevremeno ostvarile su još jedino Mirjana Lučić (US Open 1996. i Australian Open 1997.) i Jelena Kostanić (Australian Open 1998.)

Borna Ćorić tek je drugi hrvatski tenisač koji je uzeo Grand Slam titulu, nakon Marina Čilića 2005. godine u Parizu. Pred njim je nadamo se uspješna seniorska karijera: “Velik je osjećaj napustiti juniorsku konkurenciju kao Grand Slam pobjednik, što je bio moj cilj od početka godine,” poručio je 16-godišnji Ćorić, kojem je US Open bio posljednji juniorski odigrani turnir.

Još i prije ove titule, koju je ostvario u svom prvom plasmanu u neko Grand Slam finale, Ćorić je dobio pozivnicu izbornika reprezentacije Krajana  za Davis Cup okršaj narednog vikenda u Umagu protiv Velike Britanije predvođene Andyjem Murrayom: “Sve je ovo nevjerojatno. Da mi je prije četiri mjeseca netko rekao da ću ostvariti sve ovo, rekao bih  – nema šanse. No, radio sam zadnjih mjeseci jako puno, davao sve od sebe na terenu i izvan njega. Mislim da sam zaslužio sve ovo,” prenosi službena stranica teniskog saveza.

“Nemam nikakvih očekivanja, radit ću ono što mi kaže izbornik Krajan. Ovo je moj prvi Davis Cup, sretan sam što sam dio momčadi. Ako izbornik kaže da ću igrati – onda ću igrati, a ako kaže nosi vodu na teren, onda ću nositi vodu. Nema proslave naslova na US Openu, možda tek nakon Davis Cupa. Sad je u prvom planu reprezentacija,” poručio je sjajni mladi hrvatski tenisač.  (Foto: Mike Lawrence, Andrew Ong / usopen.org)

 

AKTUALNO FOTOGALERIJE TENIS

Ostavi komentar