Repeša upozorio: “Finci su agresivni i pokretljivi i za bodove će nam trebati 40 minuta jedne radne utakmice”

Repeša, slavlje, Ukić, Žorić Foto FIBA Europe Elio Castoria

Repeša, slavlje, Ukić, Žorić Foto FIBA Europe Elio CastoriaHrvatski košarkaši, nakon uvodnog poraza od Španjolske, s četiri uzastopne pobjede izborili su drugi krug, ali nakon nešto više od dva dana odmora ponovno kreću u akciju, jer još su pred njima tri izuzetne utakmice koje im mogu otvoriti vrata četvrtfinala.

U ovaj dio natjecanja prenijeli su dva važna boda osvojena protiv Slovenije, a pred hrvatskim košarkašima u četvrtak od 14.30 sati je dvoboj protiv Finske.

Izbornik Jasmin Repeša upozorio je hrvatsku javnost kako je suparnik ‘neugodan’ te kako će biti puno posla ovog četvrtka u Ljubljani: “Finci su agresivni i pokretljivi u obrani, a raznovrsni su u napadu. Izrazito su neugodna momčad i trebat će nam 40 minuta jedne radne utakmice kako bismo stigli do bodova.”

Repeša je svjestan kako će do pobjede i prvog slavlja u novoj skupini lakše uz podršku s tribina: “Hvala svima na podršci u dosadašnjim utakmicama i nadam se kako će u Ljubljani biti još više hrvatskih navijača. Siguran sam kako ih nećemo iznevjeriti, ovi hrvatski igrači spremni su za rezultatski iskorak,” najavio je izbornik.

“Prvi cilj smo ispunili, sada smo u Ljubljani. Odmorili smo se malo, što nam je jako bitno. Finci su dobri šuteri, nismo još previše razgovarali o našoj zoni, pripremali smo naš napad i proučavali smo njihovu obranu,” smatra hrvatski centar Ante Tomić.

Za Repešu nema dvojbe kako su finski košarkaši sasvim zasluženo u drugom krugu i kako ih se ne smije podcijeniti: “Oni su u prvom krugu dobili Grke, Ruse i Turke. Oni su odigrali možda i najbolju obranu na ovom turniru, često igraju ‘prljavo’ i morate biti maksimalno koncentrirani od prve do posljednje minute.”

“Znaju se već godinama i vrlo su uigrani. Nama će glavna zadaća biti ubrzati protok lopte, jer tako ćemo razbiti njihovu obranu. Razmišljamo samo o njima, a o Talijanima i Grcima ćemo kada za to dođe vrijeme. Idemo utakmicu po utakmicu!” poručio je Repeša. (Foto: FIBA Europe / Elio Castoria)

EuroBasket, Skupina F, 1. kolo:
Hrvatska – Finska, Ljubljana, 14.30 sati

 

AKTUALNO IZDVOJENO KOŠARKA

Ostavi komentar