Nikša Dell’Orco za Crosport: Savez nije želio da igramo, Perišić je najzaslužniji što ćemo ipak nastupiti u Poreču!

Nikša del Orco, Foto swatch major series

Hrvatski pjeskaš Nikša Dell’Orco u timu s hrvatskim nogometnim reprezentativcem Ivanom Perišićem jedna je od glavnih atrakcija Poreč Majora.

Nažalost, umjesto spektakla pred krcatim tribinama centralne Red Bull Beach Arene dvoboj je zbog vremenskih neprilika, jakog vjetra i brige za sigurnost posjetitelja prebačen za četvrtak ujutro u 9 sati na terenu 3 pokraj hotela Valamar Zagreb.

Drugi je to od četiri turnira u sklopu Swatch Major Serije u 2017. godini a Perišića i Dell’Orca s druge strane mreže čekaju sjajni Alvaro Filho i Saymon Barbosa, Brazilci koji su osvojili zlato u Fort Lauderdaleu, prvoj ovogodišnjoj stanici Swatch Beach Volleyball Major Seriesa.

Nikša i Ivan će u Peškeri nastupiti u četvrtak u večernjem terminu.

Idemo po pobjedu, utakmicu po utakmicu! Perišić će sve jako iznenaditi, vjerujte mi. On je sjajan igrač, redovito na Žnjanu očita lekciju profesionalnim odbojkašima na pijesku. Ima odraz od metra, sjajno čita igru i strašno je brz. Da je ozbiljno trenirao odbojku na pijesku bio bi vrhunski”, poručuje Nikša Dell’Orco u razgovoru za Crosport uoči meča.

Lani sam gledao ovaj turnir na TV-u, kontaktirao organizatore te izrazio želju da zaigram jer je izgledalo fantastično. I sad sam tu. Dobio sam dozvolu igrati na turniru najviše razine. Moja je jedina želja ostati na turniru što je dulje moguće”, kazao je dvadesetosmogodišnji Perišić koji posljednjih dana puni stupce svjetskih medija zbog interesa koji su za njim iskazali engleski velikani Chelsea i Manchester United.

Nikša objašnjava kako je došlo do prijateljstva s Perišićem:

Bio sam u Omišu prije šest godina s Perom Križanovićem, našim najtrofejnijim odbojkašem, a među igračima na plaži najbolji je bio baš Ivan Perišić. Rekli smo mu da može doći igrati s nama u Splitu na Žnjanu kad bude slobodan i od tada idućih šest godina je neizostavan, dolazi stalno, kad god je u Splitu. On je fanatik odbojke na pijesku, više želi trenirati od nas. Prvi put kad je došao na Žnjan, odmah me pobijedio, mislio sam da je došao na odbojku malo se rekreirati kad ono majstor.”

Nikša Dell’Orco je osebujan lik. U konstantnoj je svađi s čelnicima Hrvatskog odbojkaškog saveza na pijesku, čak mu je i prošlogodišnji nastup na Poreč Majoru bio zabranjen.

Vrlo je to komplicirana situacija u kojoj je meni prošle godine bilo zabranjeno igrati iz financijskih razloga i njihovih zahtjeva da novčanu nagradu od Poreča doniramo Savezu u svrhu turnira i priprema. Nisam pristao na to jer sam doznao da nećemo imati turnire niti ići na pripreme. Tražili su da potpišemo te neke ugovore, nisam pristao i odjavili su me s prošlogodišnjeg turnira ne dozvolivši mi niti da se samostalno prijavim i sam financiram. Po svim stavkama su me odbili“, kazao je Dell’Orco te dodao:

Prošle godine sam izgubio bitku protiv njih da zaigram na Poreču, nisam mogao igrati niti na jednom drugom turniru zbog njihove zabrane. Ne želim nikoga imenovati, niti se želim više boriti s njima, odustao sam, nastavljam trenirati za sebe jer volim ovaj sport. I dalje svaki dan treniram na pijesku ali sada samo za svoj gušt.”

No, Dell’Orcovi problemi riješili su se čim je na scenu stupio Ivan Perišić, koji je ishodio dozvolu Međunarodnoga odbojkaškog saveza (FIVB) izrazivši želju da zaigra na Poreč Majoru baš u paru sa svojim prijateljem.

“Odmah sam dobio poziv od strane organizatora! Naravno da su i tu nastale komplikacije jer Savez nije želio da igramo, borili su se da ne zaigramo. Ali, ove godine smo pobijedili, za što je ponajviše zaslužan Ivan Perišić”, kazao je Dell’Orco te zaključio:

Sretan sam jako što mogu nastupiti i igrati jer to ono što stvarno želim i volim. Hvala Ivanu na svemu i idemo po prvu pobjedu.”

Premijerni nastup Ivana Perišića i Nikše Dell’Orca na Poreč Majoru, nakon jednostavne registracije na službenim stranicama natjecanja, možete pratiti i u prijenosu uživo putem livestreama…

Livestream, Poreč Major

 

(Foto: swatchmajorseries.com)

 

OSTALI SPORTOVI