Savršeni učinak mladih rukometaša prije osmine finala Svjetskog prvenstva: Ne želimo ući u zamku samozadovoljstva i euforije

HRS, juniori

Hrvatska muška juniorska rukometna reprezentacija sa stopostotnim učinkom odlazi iz skupine C u osminu finala na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Nakon Kosova, Brazila, Mađarske i Bahreina, Hrvatska je u petom susretu svladala i Portugal s 32:30 (16:14).

U srijedu, 24. srpnja, će izabranici Davor Dominikovića u 18.45 sati u dvorani As Travesas u Vigu igrati protiv Islanda.

Josip Šarac je postigao devet golova iz 12 pokušaja, po sedam su dodali Ivan Martinović i Filip Vistorop. Vratar Ivan Ereš imao je 11 obrana.

“Odigrali smo pet susreta i ostvarili pet pobjeda. Mislim apsolutno zasluženo. Ali, ne želimo ući u zamku samozadovoljstva i euforije i tim pobjedama prikriti neke slabe stvari odnosno gurnuti to pod tepih. Realno stalno ponavljam obrana, obrana, obrana…

“To mora biti naš prvi zadatak i cilj. Da smo primili po 4 do 5 pogodaka po susretu manje onda bismo bili sretniji. I ja i moj stožer. Ne želimo pobjedu s pogotkom više nego pogotkom manje. Portugal je jedna jako ozbiljna ekipa. Rekao sam davno, još u Delnicama za mene su oni favorit broj jedan. Oni zapravo igraju seniorski rukomet. Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca koji već igraju u A reprezentaciji. S nama su odigrali par akcija da sam morao zapljeskati,” istaknuo je Dominiković pa dodao:

“Što se tiče Islanda, to je također jedna izvrsna reprezentacija. Igraju praktički na isti način kao njihova A vrsta. Nismo puno o njima razmišljali, jer realno nismo imali ni vremena. Funkcioniramo na principu susret po susret. Neke stvari smo jasno vidjeli putem livestreama. Ali pravu pripremu počinjemo kada se vratimo u hotel.”

RUKOMET