Serdarušić u Umagu upisao prvu ATP pobjedu, Galović propustio sedam meč-lopti

Umag, Goran Ivanišević

 

Nino Serdarušić stigao je u Umagu do svoje prve pobjede u karijeri na ATP turnirima! Mladom je Zagrepčaninu to uspjelo u prvom kolu Plava Laguna Croatia Opena protiv argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija (161. na ATP listi) kojeg je uvjerljivo svladao u dva seta – 6:3, 6:3.

Nino je odigrao odličan meč u kojem je Argentincu oduzimao servis u tri navrata, a nije bio suočen niti s jednom break-loptom. Zabio je dva asa uz 65 posto pogođenog prvog servisa. U drugom će kolu igrati protiv Argentinca Facunda Bagnisa, 152. tenisača svijeta.

Viktor Galović završio je nastup na umaškom Plava Laguna Croatia Openu već u prvom kolu, našeg je tenisača nakon dramatične završnice i čak sedam spašenih meč-lopti svladao mađarski kvalifikant Attila Balasz (207. na ATP listi) – 6:0, 6:7(5), 7:6(4).

Bio je to meč u kojem je, nakon uvjerljivo izgubljenog prvog seta, tenisač iz Nove Gradiške u drugoj dionici uhvatio ritam i odveo priču u treći set. Tamo je stigao do breaka u osmom gemu i poveo s 5:3 te gem kasnije imao dvije vezane meč-lopte. Izgubio je svoj početni udarac, no kod 5:4 na servis suparnika ponovo ima dvije meč-lopte (40:15). Niti njih ne koristi i Balasz stiže na 5:5. Viktor je u 12. gemu imao novu ogromnu priliku i tri vezane meč-lopte na servis suparnika (0:40), na Balasz je sve spasio i u tie-breaku otišao do pobjede i 2. kola.

 

TENIS