Srebro za hrvatske rukometašice na pijesku na Olimpijskim igrama mladih!

Beach Handball OIM

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija rukometa na pijesku osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama za mlade u Buenos Airesu, Argentina i tako ostvarila povijesni uspjeh. Juniorke su u finalu tijesno poražene od domaćina Argentine rezultatom 0:2 (10:14, 16:18) u setovima.

Izbornica Iva Kanjugović ponosna je na veliki uspjeh: “Igrati finale na Olimpijskim igrama je san svakog sportaša i mi smo ponosni na uspjeh koji smo ostvarili u Buenos Airesu. Osvojiti srebrnu medalju na najvećem i najznačajnijem natjecanju nešto je na što moramo biti izuzetno ponosni. U finalu smo dale sve od sebe, ali su nas neke pogreške protiv Argentine koštale zlata. Djevojke su odigrale odličan turnir i mi smo naš cilj ostvarile, a to je da dođemo što je dalje moguće! Sretne smo i zato što smo nakon dugog niza godina osvojili medalju u ženskoj konkurenciji i što ženski rukomet na pijesku ima svijetlu budućnost uz ove djevojke.”

Srebro su izborile Rea Banić, Mia Bošnjak, Petra Lovrenčević, Anja Vida Lukšić, Ana Malec, Vanja Perenčević, Saša Sladić, Mia Tupek i Nika Vojnović.

Juniori su zauzeli četvrto mjesto, također nakon poraza od Argentine 0:2 (14:17, 18:20) u setovima.

U muškoj konkurenciji zlato je pripalo Španjolskoj, koja je slavila nad Portugalom s 2:1 u setovima, dok je bronca u ženskoj konkurenciji pripala Mađarskoj, koja je s 2:0 u setovima svladala Nizozemsku.

Izbornik Mladen Paradžik, svjestan je kako je reprezentacija bila na korak do povijesnog uspjeha: “Dečki su plasmanom u polufinale dobili priliku boriti se za medalju na Olimpijskim igrama. Ipak, ne možemo biti u potpunosti zadovoljni ostvarenim. Naravno da ostaje žal za medaljom na natjecanju koje je trebalo biti kruna ove generacije. Priliku smo imali u prvoj današnjoj utakmici protiv Španjolske, gdje smo izgubili nakon raspucavanja… Sada dečke čeka naporan rad i jačanje mentalne snage kroz dokazivanje u kompetitivnim dvoranskim klubovima, te potom i dokazivanje pojedinaca u seniorskoj reprezentaciji rukometa na pijesku. Idemo dalje.“

Rukomet na pijesku po prvi se puta igrao na Olimpijskim igrama za mlade. Igre u Buenos Airesu prvi su korak prema uvođenju rukometa na pijesku na ljetne Olimpijske igre.

RUKOMET