Štimac: “Medijska hajka je pokušaj degradacije mene kao čovjeka i izbornika”

Štimac, Foto Drago Sopta HNSHrvatska nogometna reprezentacija, nakon kvalifikacijskog ogleda u Beogradu i boda protiv Srbije, otputovala je u Južnu Koreju, gdje će u utorak u 13 sati po hrvatskom vremenu odigrati prijateljsku utakmicu protiv tamošnje selekcije.

Štimac je za ovaj susret oslobodio obveza veliku većinu igrača, a pozvao je u kadar i neke nove ako da konačni spisak ima samo 16 kandidata. Od vratara tu su Krešić i Ježina, braniči su Srna, Lovren, Pivarić, Vida, Milić, Bubnjić, vezni igrači su Rakitić, Perišić, Halilović, Ademi i Tomasov, a napadači Eduardo, Kalinić i Benko.

Vratari: Dario Krešić (Lokomotiv), Antonio Ježina (Istra 1961)
Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Josip Pivarić (Dinamo), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Igor Bubnjić (Udinese)
Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Ivan Perišić (Wolfsburg), Alen Halilović (Dinamo), Arijan Ademi (Dinamo), Marin Tomasov (1860 München)
Napadači: Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro), Leon Benko (Rijeka)

Međutim, osim samog popisa zanimljivije su bile navodne izjave izbornika Štimca neposredno nakon dvoboja sa Srbima, kada nije biranim riječima odgovarao na pitanja novinara. Štimcu nije promakla ‘hajka’ koja se digla zbog njegovih navodnih izjava te se zbog toga odlučio javiti preko Facebooka, na kojem tvrdi kako su njegove izjave izmišljene te kako će sve to riješiti na sudu.

Izbornikov post s Facebooka prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani navijači,

S obzirom na informacije koje u Koreji stižu do mene, a vezano uz medijsku hajku koja se po ne znam koji put vodi protiv mene osobno sa ciljem omalovažavanja, pokušaja degradacije mene kao čovjeka i izbornika, osjećam potrebu obratiti vam se preko ove stranice koja uostalom i jeste otvorena na samom početku moga rada kada je postalo jasno koliko jako će se pojedinci truditi ignorirati bitno, a upornim ponavljanjem laži iz vlastitih radionica pokušati stvoriti oko nas nepovjerenje, mržnju i atmosferu uz koju će biti jako teško ostvariti očekivane rezultate.

Što se tiče pojedinih napisa u svezi mojih “navodnih” izjava, a koje su objavljene u nekim našim medijima, to ćemo riješiti sudskim putem kao mnogo puta do sada.

Što se tiče same utakmice, naravno da u kontekstu odigranog ne možemo biti zadovoljni, te da ponajprije ja sa stožerom, a potom i igrači, moramo pronaći put do uvjerljivijih izdanja.

Ali zapitajmo se svi zajedno tko i s kojim ciljem uporno ignorira vrijednost do sada ostvarenih rezultata, što se reprezentacija vratila narodu, to što smo izbacili Srbiju iz konkurencije nekoliko kola prije kraja, što još uvijek nismo izgubili šanse za prvu poziciju u skupini, što i u slučaju osvajanja drugog mjesta imamo osiguranu ulogu nositelja, što smo bez obzira na atmosferu linča koju nam kreiraju “dobronamjernici” otvorili put mnogim mladim igračima koji su bez sumnje zalog za sigurnu budućnost našeg nogometa (Kovačić, Radošević, Rebić, Halilović, Bubnjić), to što u nijednom trenutku nismo izgubili rejting na Fifinoj tablici u ovom ciklusu, već smo dobar dio vremena i napredovali na istoj?!

Sve ovo što se događa proteklih dana početak je akcije združenih snaga koje ja zovem “kreatori kaosa”, s kojom će pisci tih redaka i budućih kolumni hraniti hrvatski puk, poticati mržnju i “afirmativno” djelovati sa željom da nam se “pomogne” u ostvarenju cilja, plasmanu na SP.

Znam gospodo pisci koliko vam je teško kad vidite krunicu u mojoj ruci, koliko vam smeta što sam pripremao momčad u Međugorju, što sam nakon utakmice u Beogradu pozdravio Vukovar, Hercegovinu i sve Hrvate diljem svijeta. 

Nije to lako slušati, znam.

Nije ni meni lako, svejedno ću se za sve vas pomoliti večeras…

Vaš izbornik’

(Foto: Drago Sopta HNS)

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar