Hrvati pobjednici juniorskih turnira: Ćorić do prvog, Konjuh do drugog Grand Slam naslova

Ana Konjuh,  Andrew Ong usopen.org

Ana Konjuh,  Andrew Ong usopen.orgMladi hrvatski tenisači Borna Ćorić i Ana Konjuh pokorili su US Open osvojivši naslove u juniorskoj konkurenciji. Konjuh je to drugi Grand Slam naslov, a Ćoriću prvi. Ćorić je u finalu svladao Australca Thanasija Kokkinakisa s 3:6, 6:3 i 6:1.

U prvom setu vodila se velika borba. Ćorić je uspio oduzeti servis mladom Australcu, ali je izgubio dva svoja servisa i Kokkinakis je dobio prvi set sa 6:3. U drugom setu ponovno velika borba, ali ovaj put je Ćorić uspio s dva breaka izjednačiti na 1-1 u setovima. U odlučujućem, trećem setu Ćorić je bio dominantan. Australcu nije dopustio nijednu priliku za break, a čak tri puta slomio je servis Kokkinakisu.

Ćorić je tako osvojio svoj prvi Grand Slam naslov u prvom pokušaju. Na Australian Openu i Roland Garrosu stigao je do polufinala, a u Wimbledonu do četvrtfinala.

Konjuh je u juniorskom finalu slavila protiv Amerikanke Tornado Alicije Black s 3:6, 6:4 i 7:6 (6).

Konjuh je u prvom setu imala break, ali je izgubila dva svoja servisa te je Amerikanka dobila prvi set sa 6:3. U drugom setu obrnuta slika. Konjuh je unatoč izgubljenom servisu s dva breaka izjednačila na 1-1 u setovima. U odlučujućem, trećem setu vodila se velika borba. Obje tenisačice po dva puta su gubile svoje servise te je odluka pala u uzbudljivom tie-breaku u kojem je s 8:6 uspješnija bila Konjuh.

Konjuh je ove godine već osvojila juniorski Australian Open, a u Roland Garrosu i Wimbledonu igrala je polufinala. (Foto: Andrew Ong usopen.org)

Borna Ćorić  Mike Lawrence usopen.org

AKTUALNO TENIS

Ostavi komentar