Tomić: “Domaći teren uvijek donosi i pritisak i vjetar u leđa, ali ja bez pritiska ne mogu funkcionirati”

Tomić, Foto fiba,com

Hrvatska košarkaška reprezentacija ulazi u završnih mjesec dana priprema za Europsko prvenstvo, kojem je jedan od domaćina i zagrebačka Arena.

Nacionalnoj izabranoj vrsti prvog dana kolovoza priključio se i centar Barcelone Ante Tomić, koji je zbog duge i naporne klupske sezone dobio produljeni odmor.

“Spreman sam na sve što nas čeka“, poručio je Tomić i dodao:

“Ovdje u Zagrebu imamo prvenstvo pred sobom što je jako bitno za sve nas. Vidjet ćemo koliko možemo, siguran sam samo da ćemo dati sve od sebe.“

“Teško mi je opisati kako se osjećam, mogu samo reći da sam uzbuđen, jer je ipak nešto važno ispred nas,” istaknuo je reprezentativni centar, a prenosi službena stranica HKS-a.

Hrvatska je u skupini sa Slovenijom, Grčkom, Makedonijom, Gruzijom i Nizozemskom, a u Zagrebu se igra od 5. do 10. rujna.

“Domaći teren je uvijek pritisak i vjetar u leđa, no moramo se nositi s tim. Pritisak mora biti prisutan, ja osobno bez toga ne mogu funkcionirati, ne znam za druge, ali kod mene je tako. Takve stvari su sasvim normalne. Misli su pozitivne po pitanju EuroBasketa, kao što sam rekao – igramo doma i to je velika obaveza za sve nas, a uzbuđenja ne nedostaje,” zaključio je Tomić. (Foto: Fiba.com)

Pripreme

AKTUALNO KOŠARKA

Ostavi komentar