Tour of Croatia: Prva etapa od Osijeka do Koprivnice odlučena tek u uzbudljivoj završnici

Tour of Croatia 2018 | photo: www.kl-photo.com

Talijanski sprinterski specijalist iz momčadi Bahrain Merida Pro Cycling Team, Niccolo Bonifazio, pobjednik je prve etape četvrtog izdanja biciklističke utrke Tour of Croatia, vožene između Osijeka i Koprivnice.

Talijan je u uzbudljivom finišu agresivnijom i odlučnijom vožnjom izborio pobjedu ispred sunarodnjaka Andree Guardinija, zatvorivši mu prolaz u posljednjim metrima utrke.

Treće je mjesto pripalo rumunjskom sprinteru iz tima Nippo-Vini Fantini Eduardu Michaelu Grosuu, dok su dan talijanskih sprintera zaokružili Riccardo Minali i Giacomo Nizzolo.

Zasluge za pobjedu Bonifazija ima i jedan od favorita za pobjedu u generalnom plasmanu, Slovenac Matej Mohorič, koji je svog timskog kolegu doveo u situaciju da finišira iz najbolje moguće pozicije odradivši izvrstan posao u posljednjem kilometru.

Tour of Croatia 2018 | photo: www.kl-photo.com

Prva etapa ovogodišnjeg izdanja Toura of Croatia vožena je od Osijeka do Koprivnice u dužini 227 kilometara. S iznimkom penjanja na PP Papuk, dionica je bila ravna, s očekivanom sprinterskom završnicom. Kišovito vrijeme oduljilo je predviđeno vrijeme trajanja utrke pa je vodeća skupina ciljem prošla nakon pet sati, 45 minuta i 25 sekundi

Druga etapa u srijedu, sličnih karakteristika i vjerojatne sprinterske završnice kao što je bio slučaj s prvom, vozi se sutra od Karlovca do Zadra.

(Foto: KL-Photo)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,