Tour of Croatia: Radoslav Rogina četvrti u usponu na Sv. Juru

Tour of Croatia 2018 | photo: www.kl-photo.com

Bjeloruski biciklist Bahrain-Merida Pro Cycling Teama Kanstantsin Siutsou označen kao jedan od favorita uoči utrke, pobjednik je treće, brdske i fizički najzahtjevnije etape Tour of Croatia, koja se u četvrtak vozila od Trogira do Sv. Jure na PP Biokovo u dužini od 134 kilometra, od čega je posljednjih 28 bilo ekstremno naporno s kontinuirano strmim usponom.

U završnom je sprinterskom dvoboju Siutsou nadmašio Nizozemca Pietera Weeninga iz tima Roompot-Nederlandse Loterij ostvarivši četiri sekunde bolje vrijeme. Ono pobjedničko iznosilo je 3 sata 51 minutu i 32 sekunde. U drugome sprinterskom dvoboju pred ciljem Kazahstanac iz Astana Pro Teama Yevgeniy Gidich dokazao je sprintersku superiornost nad Radoslavom Roginom, hrvatskim vozačem Adria Mobil Cycling, kojem je na kraju pripalo četvrto mjesto sa zaostatkom od 56 sekundi.

Varaždinac je odradio izvrsnu utrku!

U petak je na rasporedu četvrta, daleko lakša etapa. Biciklisti će pedalirati od Starigrada u Nacionalnom parku Paklenica do Crikvenice na dionici dugoj 171 kilometar.

(Foto: KL-Photo)

OSTALI SPORTOVI