Varaždin ponovno postaje centar hrvatskog rukometa na pijesku: Očekuje nas zanimljiv i zabavan vikend

BHC

Varaždin je ponovno centar hrvatskog rukometa na pijesku. Završni Final 4 turnir vraća se ipak na Kapucinski trg, iako je u početku bilo najavljeno kako će mjesto održavanja biti pjeskaški tereni kod Sportske dvorane Graberje, a početak je predviđen za petak 13. srpnja i polufinala u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Naslov prvakinja Hrvatske brani Kontesa Nera, a prvaci su prošle godine postali dečki iz zagrebačkog Detona.

Josipa Grebenar iz Kontese Nere najavila je polufinale: “Drugu godinu u nizu plasirale smo se na završni turnir Prvenstva Hrvatske, koji smo prošle godine i osvojile, tako da znamo da nas očekuje zanimljiv i zabavan vikend. Ove godine protivnice u polufinalu će nam biti cure iz Chemo Profila, koje su u redovnom dijelu prvenstva bile četvrte. Unatoč tome, mislim da će prva utakmica biti dosta teška, jer o njoj ovisi plasman u finale.”

Svi se nadaju dobroj atmosferi i zabavi u Varaždinu: “Sa svim ekipama s turnira ove smo godine odigrale puno utakmica, a nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i ovaj vikend. Sve u svemu, smatram da će kolektiv i dobra atmosfera biti ključ za pobjedu, i veselimo se vikendu u Varaždinu, te se nadamo da ćemo ponoviti prošlogodišnji rezultat,” zaključila je Josipa.

Ivan Jurić iz Detona nada se novoj tituli: “Protivnik u polufinalu su nam White Boys, iskusna ekipa koja igra rukomet na pijesku od samih početaka u Hrvatskoj. Najveći njihov plus je iskustvo, a minus što ima sastav koji jako varira od turnira do turnira.”

“Bit će zanimljivo vidjeti u kojem će oni sastavu nastupiti u Varaždinu. Mislim da ćemo pobijediti u polufinalu ako nametnemo brzi tempo igre koji njima ne odgovara.”

Finala i utakmice za treće mjesto na rasporedu su u subotu, dok je u nedjelju na rasporedu završnica revijalnog turnira reprezentacija, na kojem uz Hrvatsku nastupaju još i Mađarska, Srbija i Oman, kao priprema za Svjetsko Prvenstvo u rukometu na pijesku koje se igra u Kazanju od 24. do 29. srpnja

Final 4 Prvenstvo Hrvatske:

Petak, 13. srpnja (polufinalne utakmice):

19:00 WBHC Kontesa Nera vs Chemo Profili

19:50 Detono Zagreb vs White Boys

20:40 Toyota MHC Dubrava vs Detono Zagreb

21:30 Toyota MHC Dubrava vs BHC Sesvete

Subota, 14. srpnja:

19:30 Treće mjesto (Ž)

20:20 Treće mjesto (M)

21:10 Finale (Ž)

22:00 Finale (M)

Turnir reprezentacija:

Subota 14. srpnja

10:00 Srbija sv Oman

10:50 Hrvatska vs Mađarska

11:40 Hrvatska vs Srbija

12:30 Oman vs Mađarska

13:20 Hrvatska vs Oman

14:00 Mađarska vs Srbija

Nedjelja, 15. srpnja:

10:00 polufinale 1

10:50 polufinale 2

13:00 treće mjesto

13:50 finale

(Foto: BHC)

RUKOMET