Za Mladena: Humanitarna utrka za teško stradalog i potpuno nepokretnog Mladena Rusmira!

Probudi se

U Zagrebu će se 2. srpnja od 18.30 sati na savskom nasipu kod Boćarskog doma, na Svjetski dan sportskih novinara, održati humanitarna utrka (5 km) za teško stradalog i potpuno nepokretnog Mladena Rusmira!

Ovu humanitarnu akciju pokrenuo je AK Žumberak: “Jednoga dana dok je išao na posao Mladen Rusmir doživio je prometnu nesreću kada ga je autobus udario u zadnji kraj auta. Nakon tri dana u bolnici došao je k svijesti, međutim glavobolja se pojačavala iz dana u dan i jedanaestog dana pao je u komu. Nakon određenog vremena otvorio je oči, ali nije mogao govoriti niti se micati. Sada u svojoj 40. godini života već 19. godinu leži u krevetu, u budnoj komi, potpuno nepokretan, očima pokazuje da je svjestan, trepne za pozdrav i ponekad nas prati pogledom te uputi pokoji smiješak.

Mladen

 

Potrebna mu je pomoć i njega 24 sata. Mama Đurđica i teta Draženka danonoćno su uz njega, hrane ga putem želučane sonde i dijelom na usta, njeguju ga, okreću svaka dva sata, a po potrebi i češće i nadaju se da će se jednoga dana probuditi i stati na svoje noge. Tata mu je umro od infarkta prije deset godina…

Sve potrebno za Mladena osigurava mama od skromnih zajedničkih primanja. Potrebna mu je posebna prehrana, dodatni lijekovi i vitamini, higijenske potrepštine (pelene i podmetači – nedostatna količina preko HZZO) te druga ortopedska i tehnička pomagala. Opskrbljen je s medicinskim krevetom s mogućnošću podešavanja visine i položaja. Za šetnju u prirodu koristi neurološka invalidska kolica.

Međutim, neophodna su mu invalidska kolica za vertikalizaciju radi prevencije kontraktura i dekubitusa, te poboljšanja cirkulacije. Nažalost stara su dotrajala, a takva kolica ne odobrava HZZO. Ovom utrkom želimo prikupiti krajnje nužan novac kojim bismo pomogli hrabrom Mladenu u liječenju i borbi za život koja traje već 19 godina i njegovoj obitelji da lakše izdrže ovo vrijeme čekanja na Mladenovo buđenje.

Sav prihod od startnine bit će uplaćen direktno na nedavno otvoren Mladenov račun.

I oni koji taj dan ne mogu trčati svoj prilog mogu dati na Mladenov žiro-račun (IBAN HR41 2360 0003 1150 8741 1) i bit ćemo vam zahvalni.”

Ovu humanitarnu utrku podržao je kao promotor i poznati hrvatski sportaš, bivši boksač Željko Mavrović

Donacije će se prikupljati PRIJAVOM za utrku i uplatom startnine na dan utrke!

Način plaćanja kotizacije:

Gotovinom na dan utrke ili
Uplatom na Mladenov žiro-račun: IBAN HR41 2360 0003 1150 8741 1
opis plaćanja: Utrka, vaše ime i prezime

DRUŠTVENE MREŽE