Zagrebaši zaključili prvu fazu priprema: “Želim da trčite kao Barcelona, tučete kao Flensburg, uz dodatak jednog zagrebačkog štiha”

CO Zagreb, pripreme

CO Zagreb, pripremePripreme za novu rukometnu sezonu rukometaša Croatia osiguranje Zagreba u punom su jeku. Uspješno je odrađen prvi dio, na slovenskoj Rogli, a nakon visinskih priprema na redu je i onaj dio gdje će se više raditi s loptom te u kojem će se odraditi i nekoliko zanimljivih testnih dvoboja protiv renomiranih europskih suparnika.

U Njemačkoj će se u 12 dana odigrati dva pripremna turnira, no, prije početka prave rukometne akcije trener Croatia osiguranje Zagreba Boris Dvoršek napravio je kratku rekapitulaciju obavljenog: “Zadovoljan sam sa odrađenim pripremama na Rogli. Uvjeti su zaista fantastični, od smještaja i bazena, preko teretane, dvorane i travnjaka. Apsolutno sve što jednom treneru može zatrebati na pripremama. Najvažnije je da smo odradili izuzetno naporne pripreme, a da se pritom nitko nije ozlijedio”, poručio je strateg prve ekipe preko službene stranice kluba.

Ovaj visinski dio priprema fenomenalno je odrađen, zapravo smo postigli i više od noga što smo planirali i to me kao trenera jako veseli. Važno je naglasiti da je tu riječ o bazi, odnosno temelju za ostatak sezone i zato je posebno bitno da su dečki dali sve od sebe i da smo bazni dio priprema odradili na najvišoj razini, istaknuo je Dvoršek.

Čak šestorica prvotimaca nisu odradili bazni dio priprema. Čorić, Mandalinić, Ivić, Šušnja i Obranović bili su s juniorskom reprezentacijom u BiH, dok se Josip Šandrk oporavlja od ozljede. Od petorice novih igrača, na Rogli je bio samo Antonio Kovačević, novo lijevo krilo CO Zagreba. “Nama je čast da su igrači Zagreba sudjelovali na Svjetskom prvenstvu i jedino nam je žao da se nisu kući vratili s medaljom. Ti su dečki odradili izuzetno naporne i kvalitetne pripreme sa trenerom juniorske reprezentacije i oni nam se, što se fizičke spreme tiče, vraćaju optimalno pripremljeni. Za ozlijeđenog Šandrka mi je možda i najviše žao što nije s nama i što nije prošao taj bazni dio priprema na Rogli.”

Na redu su jake utakmice gdje će trener Dvoršek vidjeti u kakvom je stanju ekipa i gdje će se dijeliti uloge igračima za novu sezonu: “U Njemačkoj ćemo imati neke nove momente, a ja u prvom redu očekujem kroz jake pripremne turnire i utakmice dobiti sliku na koga se može ozbiljno računati u kojoj fazi. Posložit ćemo sustav igre i svaki će igrač znati svoju ulogu. Jasna stvar kako neće biti nekog bajnog rukometa, jer ipak mi dolazimo s visinskih priprema i pred nama je još jako puno posla.”

- Usavršavamo sustave obrane i napada iz prošle sezone, odnosno uigravat ćemo neke nove zamisli o kojim ne bih u ovome trenutku više govorio, tajnovit je bio Dvoršek.

Zagrebaši će igrati protiv suparnika poput Kielcea, PSG-a, Rhein-Neckar Löwena, Veszprema i Celja. Sigurno je kako zanimljivih dvoboja neće izostati, ali vidjet će se i snaga ekipe u odnosu na renomirane protivnike. “Utakmice protiv Kielce i Pariza dobro će nam doći da vidimo gdje se u ovome trenutku nalazimo u odnosu na sam vrh europskog rukometa. S druge strane takve će utakmice dobro poslužiti našoj mladoj momčadi da skupi malo iskustva, a tu posebice mislim da igrače koji još nisu igrali Ligu prvaka.”

- Imamo momčad sastavljenu isključivo od domaćih igrača i po tome smo jedinstveni u Europi. Razlog zašto smo dogovorili tako veliki broj utakmica u pripremnom periodu je upravo da ti igrači, ta naša mladost stasa igrajući protiv najboljih rukometaša Europe. Jedan od zadataka u Njemačkoj biti će i održavanje fizičke pripreme. Zbog toga nećemo imati svježinu na prijateljskim utakmicama, ali nama u ovome trenutku nije bitan rezultat s tih pripremnih turnira. Najvažnije nam je da odigramo desetak jakih utakmica.

BARCELONA – FLENSBURG – ZAGREB

Slikovito je Dvoršek pojasnio kako bi on želio da Zagreb izgleda u novoj sezoni: “Moja je ideja da jednom kada krene sezona budemo fizički na razini ‘zvijeri’. Rekao sam igračima ”želim da trčite kao Barcelona, tučete kao Flensburg i da svemu tome dodamo jedan zagrebački štih”. 

U novoj sezoni pomagati pomoćnici, Zlatko Saračević i Mario Kelentrić, legende hrvatskog rukometa te Bojan Golub, kao novi kondicijski trener:  “Želim da imamo nešto svoje, neki naš prepoznatljivi stil. Vratiti ćemo se na neke već zaboravljene varijante, ali neću sada previše o tome govoriti.”

NEMA SKRIVENIH AMBICIJA, JALA, NITKO NIJE ‘KLIMAVAC’

- Imamo vrhunski stručni stožer. Prvenstveno zato što smo između sebe jedna dobra klapa. Osim što smo suradnici mi smo i prijatelji, tu nema skrivenih ambicija, jala, razmišljanja o tome da se netko ruši itd. Svi pušemo u isto jedro i razmišljamo isto. Kada sam slagao stožer vodio sam se po tri principa. Želio sam da svi razmišljamo u istom pravcu, da smo svi jedni drugima lojalni, te na koncu da nitko nije ‘klimavac’. Htio sam ljude koje imaju svoje mišljenje, svoj karakter i svoje ‘ja’. Dakle, ako ja nešto radim loše da me pogleda u oči i kaže to je loše, moramo to ispraviti. Jasno, ponekad imamo i neka razmimoilaženja, ali generalno funkcioniramo jako dobro. Kada igrači osjete da među stožerom vlada jedna takva idilična atmosfera, onda se to prenese i na svlačionicu, otkrio je ‘kemiju’ Dvoršek te je naglasio kako očekuje jako puno od Goluba, pogotovo sada u baznom dijelu priprema. Kelentrić je već kroz prošlu sezonu pomogao vratarima, dok se od Saračevića očekuje prenošenje svog bogatog igračkog iskustva te posebno rad s vanjskim pucačima.

Njemačka – 07. do 18. kolovoza 2013.

• Odlazak u Njemačku 07.08. u jutarnjim satima, te utakmica u Linzu.

• 09. – 11.08. turnir “Kempa Cup“

 

GRUPA A: Rhein-Neckar Löwen, CO Zagreb, Frisch Auf Göppingen, TV 1893 Neuhausen

GRUPA B: SC Magdeburg, Celje, HBW Balingen, TV Bittenfeld

 

• 13. – 16.08. : Dvije prijateljske utakmice s regionalnim ligašima.

• 17. – 18.08. : Turnir “Sparkassen Kup”

GRUPA A: CO Zagreb, MB Veszprem, Vive Targi Kielce

GRUPA B: Füchse Berlin, Wacker Thun, PSG

IZDVOJENO RUKOMET

Ostavi komentar