Zubčić: “Ako ponovim rezultat iz prve utrke, bit će super”; Zrnčić-Dim: “Jako dobro sam se spremio za sezonu”

Filip Zubčić

Najbolji hrvatski veleslalomaš, 22-godišnji Filip Zubčić, nastavlja s pripremama za američku turneju, gdje će 6. prosinca nastupiti u veleslalomu u Beaver Creeku.

Zubčić je sjajno otvorio sezonu, 12. mjestom u Söldenu pa se mlada hrvatska skijaška nada raduje novim utrkama.

“Idemo par dana trenirati pa imamo dvije NorAm utrke, malo slabije od Svjetskog kupa i onda nas čeka utrka u Beaver Creeku. Zadovoljan sam skupljanjem bodova u ovoj sezoni, ako ću ponoviti rezultat iz prve utrke, bit će super,” najavio je prije puta za SAD Zubčić.

Na utrkama spusta i superveleslalom u Lake Louiseu trebao bi, uz Ivicu Kostelića, nastupiti i Natko Zrnčić-Dim.

“Nadam se dobrim rezultatima na sjevernoameričkoj turneji, jer dobro sam se pripremao za sezonu. Odradio sam 71 dan skijaških treninga te svakako osjećam i tehnički, skijaški i kondicijski napredak u odnosu na prošlu sezonu.”

“Kondicijski sam definitivno puno jači, a ni runde na stazi nismo odrađivali automatizmom, već smo vrlo promišljeno razmatrali gdje je prostor za napredak, kako bih postao još bržim”, istaknuo je Natko te dodao:

“Na startu sezone zadovoljili bi me ulasci među 30, u bodove, na utrkama Svjetskog kupa. Dok bih u konačnici bio zadovoljan prikupljanjem broja bodova dostatnog da se plasiram na završnicu.”

Spust i superveleslalom u Lake Louiseu vozi se u subotu i nedjelju 28. i 29. studenog. (Foto: Facebook)

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI

Ostavi komentar