[FOTO] Kolpomorto slavio u Kalima na Ugljanu: I u Dubrovniku idemo na pobjedu!

Stephan Bednaic photo (11)

Kali na otoku Ugljanu bio je domaćin drugog turnira atraktivnog vaterpolskog Red Bull Sidrun ‘hakla’, a mjesto na završnici Dubrovniku izborila je ekipa Kolpomorto, i to nakon – peteraca!

Dvadeset veselih Sidrunaša skupilo se u 16 sati kod beach bara Mavra, kako bi pokazali vaterpolsko umijeće. Nakon neizvjesnih utakmica po skupinama (za razliku od uobičajenog knock-out sustava) i velikih preokreta u rezultatima, svoje putovanje u finale najboljom je izvedbom osigurala ekipa Kolpomorto, koju su činili Marko Denković-Kraljev, Filip Vrček, Dinko Jadrešić i Luka Anić.

Stephan Bednaic photo (12)
Pobjednička je ekipa u finalni okršaj ušla s raspoloženom ekipom Triebtaterz u sastavu Tomislav Kaćunić, Bojan Marin, Pascal Sachs i Michael Spiel. O neizvjesnosti današnjeg turnira najbolje govori činjenica da su o pobjedniku odlučili peterci.

Stephan Bednaic photo (6)
“Pozicija je prekrasna, domaćin odličan, a organizacija izvanredna. Uživali smo na današnjem turniru. Finale je bilo iznimno teško, protivnici su odigrali fenomenalnu utakmicu, no, na kraju dana smo mi imali više sreće. Veselimo se dubrovačkom finalu i, naravno, idemo na pobjedu”, poručili su slavljenici!

Zadatak da mrežu sačuvaju od lopte ovoga su puta preuzeli Marko Farkaš i Valent Rukavina, koji je dobio čast da brani peterce u finalnom okršaju.

“Turnir je bio vrhunski, pogotovo utakmice za treće mjesto i finale koje su bile napete do kraja. Ljudi su pucali finalne peterce savršeno, osim jednog natjecatelja kojemu je ispala lopta. Mislim da je ekipa Kolpomorto ipak zasluženo pobijedila. Bilo mi je užitak igrati, neki su me plašili da je dosta teško, ali uz dobru pripremu i pauze za odmor može se savršeno odigrati. Ponovio bih ovo iskustvo svakako”, sažeo je svoje dojmove Valent.

Treće mjesto pripalo je ekipi Samo Turisti u sastavu Duje Čipčić, Borna Neuhold, Ivan Prebeg, i Vedran Anić.

Red Bull Sidrun nastavlja svoju jadransku turneju u subotu, 18. kolovoza, u Šibeniku na plaži Banj, a zatim i u Splitu, 19. kolovoza. Prijave su otvorene do 48 sati prije početka pojedinog natjecanja. (Foto: Stephan Bednaic)

Red Bull Sidrun
18. kolovoza – Šibenik
19. kolovoza – Split
24. kolovoza – Dubrovnik
25. kolovoza – Dubrovnik finale

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: