Ljetni vaterpolski hakl vraća se na jadransku obalu!

RB Sidrun, Marjan Radović

Spoj sporta, mora, sunca i dobre zabave, nakon jednogodišnjeg izbivanja, vraća se u kolovozu na Jadransku obalu! Malo drukčiji vaterpolo, Red Bull Sidrun, igra se ‘3 na 3′ i na jedan gol: igrači su amateri, a vratar je jedini profesionalac u igri koji je ujedno i neovisan i brani za obje ekipe.

Utakmice traju samo deset minuta ili do trenutka kada jedna ekipa prva postigne 11 pogodaka.

Ovaj sport je izuzetno zabavan za gledanje i nimalo lagan za igranje. Kratke utakmice, mali broj igrača i jedan gol čine ovaj hakl brzim i napetim. Red Bull Sidrun svoju je prvu turneju po Jadranskoj obali započeo 2013. godine, a uz stanku prošloga ljeta u četiri je godine obišao Volosko, Rijeku, Zadar, Biograd, Šibenik i Dubrovnik. Prve tri godine naslov su odnijeli Dubrovčani i tako opravdali titulu svog grada kao kolijevke vaterpola. Splićani su, nakon napetog finala, slavili titulu 2016. godine.

Od 12. kolovoza Red Bull Sidrun započinje svoju novu, petu turneju duž Jadrana, a prvi grad na rasporedu za kvalifikacijska natjecanja je Opatija. Nakon toga vaterpolo hakl seli se na otok Ugljan, slijede zatim Šibenik i Split te na kraju Dubrovnik u kojem će se odigrati veliko finale 25. kolovoza.

Prijave su počele i moguće su najkasnije 48 sati prije pojedinog turnira, a broj ekipa je ograničen. Sportsko odmjeravanje snaga i odlična zabava zagarantirane su svim sudionicima, a za pobjednike je osiguran odlazak na Red Bull Cliff Diving u Mostaru u rujnu i uživanje u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta.

Kalendar:
12. kolovoza – Opatija
16. kolovoza – otok Ugljan, Kali
18. kolovoza – Šibenik
19. kolovoza – Split
24. kolovoza – Dubrovnik
25. kolovoza – Dubrovnik finale

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: