[FOTO] Velika pobjeda ‘Kvarnerčića’ u Opatiji: Predivno iskustvo, vidimo se u finalu!

Stephan Bednaic pobjednička ekipa

Prva Red Bull Sidrun postaja donijela je puno sunca, vaterpola i dobre zabave, ali i prve finaliste Red Bull Sidruna – ekipu Kvarnerčić! Na prekrasnoj opatijskoj plaži Lido beach bara borilo se 16 ekipa koje su se, osim za titulu prvog kvalifikacijskog turnira ovogodišnjeg Red Bull Sidruna, borile i za mjesto u spektakularnom finalu koje će se održati 25. kolovoza u Dubrovniku.

Nakon pet sati akcije i čak 135 pogodaka u mrežu golmana profesionalaca, čiju su ulogu ove godine preuzeli Fran Čubranić i Noa Olić, prve kvalifikacije su završene, a pobjednički osmijeh zasjao je na licima Jakova Hrkaća, Pere Zucala, Arsena Sergea i Vedrana Poropata. U finalni okršaj ušli su sa snažnom ekipom Veterani koju su činili Patrik Šimac, Rene Dobrecović, Ivan Jeličić i Jakov Jeličić.

Stephan Bednaic pobjednici

“Ovo nam je četvrti put da sudjelujemo na Red Bull Sidrunu. Sve u svemu jedno predivno iskustvo. Vidimo se u finalu“, izjavili su zadovoljni pobjednici.

Mrežu nije bilo lako braniti, što je komentirao i Fran Čubranić: “Bilo je jako napeto, puno ekipa, na kraju čak i malo tenzija. Za golmana je ovo teže iskustvo jer su dvije ekipe, a samo jedan golman. More je valovito i nemirno, za razliku od mirne bazenske vode. Ovo je divlja liga vaterpola, ali ponovio bih sve. Nadam se da se vidimo i dogodine!“

Treće mjesto je na kraju dana pripalo borbenoj ekipi Orka-Ri, za koju su igrali Dorian Dekanić, Robert Antić, Saša Dragić i Stipe Kristić.

U moru su svoje vaterpolske vještine pokazali i naš poznati nogometaš Ivan Močinić, koji je zaigrao za ekipu Cipli na lešo te članice ženske vaterpolske reprezentacije – Emma Miljković, Alexandra Ratković i Lea Saftić, članice ekipe – Žene.

Stephan Bednaic photo 11

Još su neka poznata lica prisustvovala nezaboravnom turniru, ali su, umjesto iz mora, svoju podršku pružali s tribina – bivši kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Samir Barać, bivši rukometaš i zlatni reprezentativac Valter Matošević te hrvatski vaterpolski reprezentativci Josip Vrlić i Ivan Krapić.

Stephan Bednaic photo 12
Opatija je bila divan domaćin i prekrasna kulisa prvog ovogodišnjeg druženja na jadranskoj turneji. Red Bull Sidrun svoje putovanje nastavlja, a već ovog četvrtka, 16. kolovoza, svoje će druge finaliste potražiti na otoku Ugljanu u Kalima, gdje će se natjecanje održati po prvi put. Prijave za otok Ugljan, ali i ostala buduća natjecanja, još uvijek su moguće. (Foto: Stephan Bednaic)

Red Bull Sidrun
18. kolovoza – Šibenik
19. kolovoza – Split
24. kolovoza – Dubrovnik
25. kolovoza – Dubrovnik finale

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: