Stipanović i Kljaković Gašpić trenutno treći na svijetu u svojim disciplinama!

Jedrenje, Foto Cro Sailing team

Nakon regate Svjetskog kupa u Francuskoj Svjetski jedriličarski savez (ISAF) objavio je nove ljestvice olimpijskih disciplina. CRO jedra i dalje drže izvrsne pozicije, pogotovo u našim najjačim disciplinama. Treći na svijetu u Laseru je Tonči Stipanović, treći u Finnu je Ivan Kljaković Gašpić!

Šime Fantela i Igor Marenić su na devetom mjestu među dvojcima, Tina Mihelić je 12. u Laser Radialu. Pavle Kostov i Petar Cupać su na 30. mjestu u 49er-u.

U Finnu, Laseru i Laser Radialu kao i obično Hrvatska je zastupljena s više natjecatelja. U Finnu je na 15. mjesto napredovao Milan Vujasinović, 49. je Nenad Bugarin, 52. Josip Olujić.

Među laserašima 43. je Filip Jurišić, 56. Daniel Mihelić. U konkurenciji Laser Radiala na 47. mjestu je Ana Zelić, 95. Sandra Lulić, 132. Rene Starić. Luka Mratović se na dasci nalazi na 35. mjestu, Mihovil Fantela na 71.

U cilju promoviranja nove discipline koja bi na Olimpijskim igrama 2020. trebala ući u program ISAF je pokrenuo i ljestvicu za dasku sa zmajem. Martin Dolenc je odličan šesti na prvoj svjetskoj ljestvici ove klase. (Foto: Cro Sailing Team)

AKTUALNO VODENI SPORTOVI

Ostavi komentar