Braća Fantela na tradicionalnoj regati u Kielu

Fantela, Red Bull

Za braću Fantela, kao i ostale vrhunske jedriličare ovo je bila izazovna sezona, a nakon odmora, jedrenje će ponovno oživjeti upravo u Kielu.

Dani koji dolaze već odavno su zapisani u kalendaru mnogih jedriličarskih reprezentacija kao termin koji se mora rezervirati za jednu od najvećih svjetskih regata, Kieler Woche ili u slobodnom prijevodu Tjedan jedrenja u Kielu.

Jedno od najprestižnijih natjecanja u klasi 49er odvija se u rujnu na sjeveru Njemačke i ima dugu tradiciju. Riječ je o natjecanju u Kielu koje će ove sezone proslaviti svoj 139. rođendan, a među skoro 5000 natjecatelja naći će se i naši predstavnici – Šime i Mihovil Fantela.

Poznat po dobroj atmosferi, televizijskom praćenju i mnogo zanimljivijih popratnih sadržaja, Kieler Woche je u svijetu jedrenja jedna od utrka na kojima definitivno oni najbolji imaju posebno veliku želju za pobjedom.

Nakon proljetne pauze, jedriličarska sezona se vraća u velikom stilu i to u Kielu od 5. do 13. rujna gdje će braća Fantela loviti pobjedu, ali i odraditi test koji će biti potvrda o spremnosti za nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine.

Podsjetimo, Šime i Mihovil Fantela su u Aarhusu 2018. godine osvojili svjetsku titulu u 49er klasi, a to je bio tek početak iznimne bratske suradnje koja bi u budućnosti mogla donijeti još brojna prestižna odličja

VODENI SPORTOVI