Foto: Detono Zagreb prvak Hrvatske u rukometu na pijesku; Henigman: “Pred nama su sada reprezentativne obveze te pohod na svjetsku titulu u Brazilu!”

Detono, PH

Detono, PHProteklog vikenda na pjeskaškim terenima čakovečkih Gradskih bazena održan je četvrti Čakovec Open, završni turnir u sklopu Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku.

Igračice i igrači Akademskog kluba rukometa na pijesku Detono Zagreb osigurali su čak četiri zlatna postolja, osvojivši ne samo Čakovec Open, već i naslov prvaka Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji, pokazavši još jednom kako su apsolutno zasluženo dio europske elite u ovom sportu.

Za ekipu Detono Zagreb igrale su: Lucija Babun, Tea Milić, Romana Domjančić, Tihana Mikelić, Ivana Benko, Ivana Rončević, Katja Heraković, Ivana Čović, Nikolina Vojić i Lucija Kelava. Trener: Mario Močilac.

Najboljim pojedincima turnira proglašene su sljedeće igračice:
kružni napadač: Valentina Zver (Chemo Profili Zagreb)
lijevo krilo: Ivana Benko (Detono Zagreb)
vratar: Ivana Čović (Detono Zagreb)
marker: Iva Ercegovac (BHC Dubrava)
desno krilo: Ria Haček

Najkorisnija igračica turnira: Lucija Kelava (Detono Zagreb)

“Odigrale smo najnapetiju i najvažniju utakmicu Prvenstva Hrvatske odnijevši pobjedu znajući da time zapravo i postajemo prvakinje Hrvatske. Ne mogu riječima opisati koliko sam sretna postignutim rezultatom i iznimnom igrom svojih suigračica. Teško je izdvojiti pojedince jer iza ovog uspjeha stoje apsolutno sve Detonatorice. Gušt mi je bilo igrati u takvoj atmosferi i iznimno mi je drago što smo ostvarili zacrtani cilj, naslov Prvaka Hrvatske“, izjavila je kapetanica Detono Zagreba, Lucija Kelava.

U muškoj konkurenciji Detonatori su titulu prvaka države osigurali i prije završnog turnira u Čakovcu. Nakon stopostotnog učinka u grupnoj fazi natjecanja, u četvrtfinalu izbacuju domaćina turnira, BHC Čakovec, da bi potom pobjedama nad KRP Sokol došli do finala protiv Sesveta, u kojoj također bez izgubljenog seta pobjeđuju te potvrđuju naslov Prvaka Hrvatske

Muška ekipa: David Henigman, Igor Totić, Ivan Jugović, Ivan Perić, Matej Sošić, Marko Hranilović, Tomislav Lauš, Mladen Paradžik, Ivan Jurić, Josip Matezović. Trener: Igor Požeg.

U ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske drugo mjesto osvojila je ekipa BHC Dubrava, dok su najugodnije iznenađenje sezone, ekipa BHC Sesvete, koji su osvojili brončanu medalju.

Najboljim pojedincima završnog turnira proglašeni su:
lijevo krilo: Marko Hranilović (Detono Zagreb)
desno krilo: Mario Lacković (BHC Sesvete)
pivot: Matej Semren (KRP Sokol)
marker: Ivan Dumenčić (BHC Dubrava)
vratar: Ivan Udovičić (BHC Sesvete)
najkorisniji igrač turnira: Ivan Jurić (Detono Zagreb)

“Još jedno Prvenstvo Hrvatske je iza nas, kao i klupska sezona rukometa na pijesku, s kojom sam iznimno zadovoljan. Nakon osvojenog europskog prvenstva, titulu smo po sedmi puta zaredom osvojili i u domaćem natjecanju, čime smo stekli pravo sudjelovanja na Kupu prvaka, koje će se početkom studenog održati na Kanarskom otočju. Nakon klupskih, slijede reprezentativne obveze te pohod na svjetsku titulu, na prvenstvu koje će se održati u Brazilu krajem srpnja,” izjavio je reprezentativni vratar Detonatora David Henigman.

Za kraj samo napomenimo kako su na turniru sudjelovale i juniorska muška i ženska, te seniorska reprezentacija Hrvatske, u sklopu priprema za natjecanja natjecanja koja ih očekuju ove godine: Europsko juniorsko prvenstvo u Španjolskoj (10.- 13.7.2014.), te Svjetsko prvenstvo u Brazilu (22.- 27.7.2014.).

RUKOMET
Tagged with: ,

Ostavi komentar