Hrvati srebrni na svijetu u rukometu na pijesku; Vojnović: “Nije sramota izgubiti od Brazila, ali imali smo priliku za zlato”

Rukomet na pijesku, Hrvatska, srebro

Rukomet na pijesku, Hrvatska, srebroHrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u brazilskom Recifeu, u finalu održanom u prepunoj areni pred četiri tisuće gledatelja. Od hrvatskih pjeskaša bolji su nakon raspucavanja bili reprezentativci Brazila čime je Selecao došao do svog četvrtog naslova u povijesti Svjetskih prvenstava, trećeg uzastopnog.

Zadnji svjetski naslov prije brazilske dominacije uzela je upravo Hrvatska 2008. godine u španjolskom Cadizu.

“Utakmica je bila iznimno napeta, pravi praznik rukometa na pijesku. Realno gledano, radi se o dvije nabolje selekcije na svijetu, aktualnim svjetskim (Brazil) i europskim (Hrvatska) prvacima i nije slučajno što su se ove dvije selekcije našle i u finalu. S obzirom na kvalitetu Brazilaca i činjenicu koliko ulažu u ovaj sport, drugo mjesto je također enorman uspjeh te nije sramota izgubiti od njih. No, da smo imali priliku, imali smo, i definitivno ostaje žal za medaljom većeg sjaja,” izjavio je nakon finalne utakmice Drago Vojnović, reprezentativni pivot Hrvatske.

Vrijedi napomenuti i kako je hrvatski vratar Igor Totić izabran za najboljeg vratara turnira. (Foto: VI Beach Handball World Championships Brazil 2014)

Brazil – Hrvatska 2-1 (20:23) (26:20) [5:2 raspucavanje]

Hrvatska: Totić, Jurić 4, Paradžik 4, Henigman, Vojnović 10, Semren 14, Đikić 8, Dumenčić 4, Prka, Vidović.

Hrvatska, rukomet na pijesku, Igor Totić

AKTUALNO RUKOMET
Tagged with:

Ostavi komentar