Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku na Svjetskom prvenstvu u brazilskom Recifeu; Rokavec: “Cilj je u konačnici osvojiti zlato”

Rukomet na pijesku, Hrvatska

Rukomet na pijesku, HrvatskaNi nepunih mjesec dana nakon završenog svjetskog nogometnog prvenstva, kojeg je Hrvatska završila u skupini porazom od Meksika u Recifeu, u istom se gradu od 22.-27.7.2014. održava Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku.

Hrvatska selekcija kvalificirala se na Svjetsko prvenstvo osvajanjem prvog mjesta na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu održanom u Danskoj. U Recifeu će se u grupnoj fazi natjecanja Hrvatska suprotstaviti selekcijama Katara, Egipta, Španjolske, Argentine te Rusije. Prva utakmica igrat će se u utorak protiv selekcije Katara, ekipe koja je na Svjetskim igrama u kolumbijskom Caliju prošle godine zauzela četvrto mjesto. U drugoj skupini snage će odmjeriti Brazil, Danska, Srbija, Oman, Urugvaj te Australija.

“Radi se o iznimno jakom natjecanju. Naša reprezentacija dobila je prilikom ždrijeba puno težu skupinu, no, mi imamo jasno zacrtan cilj. Iako nas na tom putu već u grupi čekaju dvostruki europski prvaci (selekcije Španjolske i Rusije), bivši svjetski prvaci i jedna od najboljih selekcija današnjice (reprezentacija Egipta), te azijski prvaci i ekipa koja enormno ulaže u ovaj sport (selekcija Katara), naš cilj je prolazak ‘skupine smrti’ te u konačnici osvajanje zlatnog odličja. Nadajmo se kako ćemo i uspjeti u ostvarenju svojih nauma.” izjavio je uoči početka prvenstva Davor Rokavec, izbornik hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku.

Hrvatsku selekciju će na Svjetskom prvenstvu predstavljati: Ivan Dumenčić, Marko Vidović, Drago Prka, Zvonimir Đikić, Matej Semren, Ivan Jurić, David Henigman, Igor Totić, Drago Vojnović te Mladen Paradžik.

RUKOMET
Tagged with:

Ostavi komentar