Hrvatski pjeskaši u borbi za polufinale na SP; Dumenčić: “Uspjeli smo proći kroz ‘skupinu’ smrti”

Rukomet na pijesku, Hrvatska Foto Santiago Russo

Rukomet na pijesku, Hrvatska Foto Santiago RussoHrvatska selekcija rukometa na pijesku ostvarila je novi uspjeh na Svjetskom prvenstvu koje se od 22. do 27. srpnja odvija u brazilskom Recifeu. Hrvatski rukometaši na pijesku prošli su u drugi krug te im sada slijede tri nove utakmice te borba za polufinale. Hrvatski pjeskaši su, nakon uvodne dvije pobjede nad selekcijama Katara te Argentine, u trećem dvoboju izgubili utakmicu od selekcije Španjolske, tijesnim rezultatom u oba seta.

Sljedeće utakmice protiv bivših svjetskih prvaka Egipta te Rusije, dvostrukih prvaka Europe te konstantni sudionik završnica na velikim natjecanjima, bile su doslovno ‘biti ili ne biti’ za selekciju Hrvatske. Rezultatom 19:12 te 36:17 apsolviran je Egipat, a u utakmici posebno treba istaknuti doprinos Ivana Jurića koji je odigrao na vrhunskoj razini u oba smjera.

U ljepotici dana protiv Rusa dvoboj je otišao u treći set, raspucavanje je riješeno u korist Hrvatske, odličnim reakcijama vratara Igora Totića, koji je obranio tri pokušaja od upućenih šest. Točku na i stavio je Ivan Dumenčić pogotkom za jedan poen čime je hrvatskoj selekciji trasiran put u drugi krug i ponovna borba za medalje.

“Uspjeli smo! Skupinu smrti apsolvirali smo uspješno te prošli u drugi krug, gdje nas očekuju selekcije Brazila, Danske te Srbije s kojima ćemo se boriti za polufinale. Mislim kako su naši protivnici u prvoj skupini ipak jači od većine selekcija koje nas čekaju, no moramo biti oprezni u nastojanjima ulaska u polufinale. Iako su nas teški utakmice u grupnoj fazi poprilično umorile, siguran sam da nas to neće omesti u novim pobjedama i ostvarivanju našeg glavnog cilja, a to je zlatna medalja na ovom prvenstvu,” izjavio je nakon grupne faze natjecanja Ivan Dumenčić, ključni čovjek hrvatske napadačke formacije. (Foto: VI Beach Handball World Championships Brazil 2014)

Hrvatska- Španjolska 0-2 (19 : 20) (27:28)
Egipat- Hrvatska 0-2 (12:19) (17 : 36)
Hrvatska-Rusija 2-1 (19:21) (19:14) [7:6 raspucavanje]

RUKOMET
Tagged with:

Ostavi komentar