Mavrović donio konačnu odluku o ostanku u boksačkoj mirovini: “Bolje da sačuvam ne samo zdravlje nego i život”

Željko Mavrović

Željko MavrovićIako se posljednjih mjeseci pričalo o povratku 44-godišnjeg Željka Mavrovića u ring, proslavljeni hrvatski boksač ipak je donio konačnu odluku o ostanku u zasluženoj mirovini.

Mavrović je nastupao na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. te Barceloni 1992. godine., dok je u profesionalnoj karijeri svoj vrhunac dosegao 1998. godine u legendarnoj borbi za svjetsku titulu u teškoj kategoriji protiv Britanca Lennoxa Lewisa.

LEWIS MAVROVIC FIGHT“Pitanje o povratku sam i ja sam sebi neko vrijeme postavljao, mnogi su ljudi oko mene očekivali da se vratim, a ja sam vjerovao da to mogu i bio sam vrlo blizu, na jedan korak od povratka u ring. Nažalost, dogodilo se nekoliko ozljeda koje su me izbacile iz ritma vježbanja i one su najveći razlog što ja moram reći da više neću ulaziti u natjecateljski boks,” prenosi Večernji list konačnu odluku hrvatskog Irokeza.

Šaka sa Srednjaka najavila je kako će nastaviti rad u boksačkoj dvorani, ali kao trener mlađim naraštajima: “U ovih posljednjih godinu dana podsjetio sam se na sve ono što sam prošao, a i obratio pažnju na neke detalje na koje kao borac nisam obraćao pažnju i sada imam znanje koje ću, vjerujem, imati priliku prenijeti nekim novim klincima.”

Ozljeda rebara koju je zaradio u pripremi najavljenog povratka bila je prevaga na strani njegove finalne odluke: “Kada je puknulo to rebro boljelo je više u srcu nego u području rebara jer sam znao u tom trenutku da je napuknuće veliko. Doduše, ni to rebro nije bilo odlučujuće jer ja sam sam sebi dao zadatak da ponovo uđem u trening, no onda su mi se dogodile neke ozljede koje su mi rekle “čovječe, bolje ti je da sačuvaš ne samo zdravlje nego i život”

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI
Tagged with:

Ostavi komentar