Splitska Nada ponovno na pobjedničkom tronu, Lerotić i Vlajčević junaci Starog placa!

RK Nada, H. Čizmić

Splitski ragbijaši nakon uzbudljive završnice stigli su do svoje treće ovogodišnje titule. U utakmici dostojnoj finala prvenstva Hrvatske teško, ali zasluženo svladali su odličnu momčad HARK Mladost – prošlogodišnje prvake.

Bila je to daleko najkvalitetnija klupska utakmica u ragbiju 7 viđena u dosadašnjim završnicama. Obje momčadi pokazale su zavidnu razinu ragbijaškog znanja i vještina te odličnu taktičku disciplinu tijekom cijelog turnira. Očekivano obje momčadi grupnu fazu natjecanja prošle glatko i uvjerljivo. U polufinalnim obračunima, sigurno prolaze prva prava iskušenja izvrsno kontrolirajući rezultat i utrošak energije.

Franćeska Pleština RK Nada, H. Čizmić

Finalni susret zasluženo je oduševio sve gledatelje na tribinama Starog placa. Obostrano čvrsta, odgovorna igra puna energije te krasnih akcija izazvala je spontanu reakciju tribina. Publika je disala s igračima u polju te pljeskom i bodrenjem nagrađivala svaki dobar potez na terenu. Igrači obje momčadi u vrlo fer i korektnoj utakmici dali su i posljednji atom energije za pobjedu svoje momčadi. Odgovornost je bila na svakom pojedinom igraču jer se znalo da će tek detalji odlučivati o konačnom pobjedniku.

Prvi do prednosti nakon obostrano kvalitetne igre stižu igrači Nade. Hitrom izmjenom strana domaća momčad omogućava snažnom i iskusnom Olujiću prostor te on u punom sprintu probija vrlo čvrstu obranu Zagrepčana i uz krajnji napor polaže zgoditak u sami lijevi kut igrališta. Šesta minuta, Nada vodi 5:0 uz ogromno oduševljenje domaćih navijača

Luka Lerotić, RK Nada, H. Čizmić

Lerotić iz izuzetno teške situacije ne uspijeva pretvoriti i ubrzo potom sirena upućuje momčadi na kratki odmor.

Nastavak nam donosi još uzbudljivijih sedam minuta. Sada Mladost preuzima inicijativu i otpočinje uzbudljiva trka s vremenom. U 13. minuti Ilija Biškić silovito prolazi kroz obranu Nade i polaže po sredini rašlji, što omogućava Niku Jurišiću da iz pretvaranja dovede svoju momčad u vodstvo 5:7.

Minuta do kraja Nada ima loptu i samo jednu priliku da uspješno završi akciju te preokrene rezultat. Gledalište je na nogama, svi s nestrpljenjem iščekuju kraj.

Luka Lerotić, glavni kreator i pokretač igre splitske momčadi preuzima odgovornost te vješto navlači dvojicu protivničkih igrača na sebe da bi loptu proslijedio do slobodnog Vlajčevića koji nezaustavljivo finišira i donosi pobjedu splitskoj momčadi. Erupcija oduševljenja domaće momčadi pomiješana s erupcijom na tribinama Starog placa.

Najefikasniji igrač turnira Lerotić (49 poena) stavlja točku na i te uspješnim pretvaranjem postavlja konačnih 12:7 za splitsku momčad. Najboljim igračem turnira proglašen je Nadin finišer, strijelac pobjedničkog zgoditka Marin Vlajčević koji je na turniru postigao ukupno 6 zgoditaka (30 poena) za svoju momčad.

Svakako trebamo istaknuti i momčad Mladosti predvođenu Nikom Jurišićem koja je prikazala odličnu igru i u dramatičnom finalu ostala bez naslova u posljednjoj minuti susreta. Igračima Mladosti želimo puno sreće i uspjeha na ovogodišnjem Europskom kupu šampiona u Sankt Peterburgu sljedećeg tjedna.

RK Nada: Rudić Popović, Olujić 5, Antić, Rosso, Lerotić 2, Vlajčević 5, Draganić, Vuletić, Čorić, Kodžić i Jelavić
HARK Mladost :Buljac, Biškić 5, Šuta, Bunić, Ivanković, Jurišić 2, Vlašić, Muhoberac, Oxenham, Galić, Peršić, Damjanić

Zajedno sa svojim muškim kolegama u Splitu su i djevojke igrale svoj završni turnir PH. Ragbijašice Nade odigrale su četiri susreta s rivalkama iz Zagreba. Splitske ragbijašice upisale su sve četiri pobjede te tako nakon prošlotjedne pobjede u Zagrebu i danas u Splitu potvrdile svoju dominaciju u konkurenciji djevojaka.

RK Nada (Ž): Bebić, Bonačić–Vicić, Buratović, A. Dedić, N. Dedić, Gajica, Grubišić, Kovač, Kovačić, Odrljin, Pleština, Žaja.

RK Nada, Denić, B. Rožman

Proljetna ragbijaška sezona u seniorskoj konkurenciji završava nastupima naših reprezentacija na turnirima u okviru Europskog prvenstva tijekom lipnja. Nadamo se da će nas naše djevojke i mladići obradovati dobrim igrama i rezultatima s tih natjecanja. (Foto: H. Čizmić)

R7

R-7

PH, Ragbi 7 (M):
1 RK Nada
2 HARK Mladost
3 RK Sinj
4 RK Novi Zagreb
5 RK Zagreb
6 RK Invictus

PH, Ragbi 7 (Ž):
1 RK Nada
2 ŽARK Mladost
3 RK Zagreb

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,