Splitska Nada zbog uređenja travnjaka na Starom placu novu sezonu otvara u Sinju

Domagoj Plazibat

Domaću ragbijašku sezonu ove godine otvaraju ragbijaši Nade i Ljubljane. Zbog uređenja travnjaka na Starom placu susret se igra na igralištu Sportskog centra Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol u Sinju, u subotu s početkom u 14 sati.

Susreti Nade i Ljubljane, ma gdje god se igrali, uvijek su izazivali pažnju sportske javnosti. Istinsko sportsko rivalstvo ali i veliko sportsko prijateljstvo dvaju klubova seže od 1962 godine, od osnutka Ragbi kluba Ljubljana. Među osnivačima prvog slovenskog kluba bilo je nekoliko splitskih i dalmatinskih studenata koji su prethodno bili članovi splitske momčadi. Zbog toga susreti ovih momčadi oduvijek nose dodatan inspirirajući pozitivan naboj. Nadigrati i pobijediti velikog rivala stvar je časti i prestiža za igrače obje momčadi. Tako će zasigurno biti i ove subote u Sinju.

Bez obzira na trenutačnu snagu, ‘papirnatu vrijednost momčadi’, uloge favorita, susreti ovih rivala oduvijek su bili inspiracija i neiscrpni motiv brojnih generacija ragbijaša koji su svojim nadahnutim izvedbama obogaćivali povijest međusobnih susreta ovih momčadi.

Svi ljubitelji ragbija uživat će u Sinju na otvaranju još jedne, nadamo se, zanimljive i uzbudljive ragbijaške sezone.

(Foto: Berislav Rožman)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,