Toni Kukoč i Dino Rađa kandidati za košarkašku Kuću slavnih!

Jugoplastika, Kukoč, Rađa

Krešimiru Ćosiću, Mirku Novoselu i Draženu Petroviću mogli bi se ove godine u košarkaškoj Kući slavnih priključiti Toni Kukoč i Dino Rađa, koji su nominirani za ovu prestižno priznanje.

Kukoč i Rađa u društvu su Vlade Divca, nedavno preminulog Ranka Žeravice, ali i NBA legendi poput Alena Iversona, Shaquillea O’Neala…

Kukoč je sa Chicago Bullsima osvojio tri NBA naslova, 1996. godine izabran je za najboljeg “šestog igrača” lige, triput je osvojio naslov europskog klupskog prvaka, dvaput Europsko prvenstvo s Jugoslavijom, 1990. godine proglašen za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva na kojem je osvojio zlato. Ima dvije olimpijske bronce, iz Seula i Barcelone, dok je s Hravtskom osvojio europsku broncu u Ateni 1995. i svjetsku u Torontu, godinu dana ranije.

Rađa je s Jugoplastikom dva puta bio klupski prvak Europe, dok s Jugoslavijom dva europska zlata i jednu broncu, dok je s Hrvatskom osvojio dvije europske i jednu svjetsku broncu. Na Olimpijskim igrama u Seulu i Barceloni okitio se srebrnim medaljama, a četiri godine je uspješno nastupao i za NBA momčad Boston Celticsa. U Torontu je 1994. godine izabran u najbolju momčad Svjetskog prvenstva.

Imena finalista bit će objavljena za NBA All Star vikend 12. veljače u Torontu, dok će oni koji će ući u Kuću slavnih biti proglašeni 4. travnja kada se igra NCAA Final four u Houstonu.

Svečana ceremonija u Kuću slavnih održat će se od 8. do 10. rujna u Springfieldu.

AKTUALNO KOŠARKA

Ostavi komentar