Marta Žderić u Budimpešti brani europski naslov: “Postalo mi je prirodno što sam vođa ove Budućnosti!”

Žderić, ZRK Buducnost

Hrvatska rukometna vratarka Marta Žderić u Budimpeštu na Final Four Lige prvakinja narednog vikenda stiže kao braniteljica naslova u dresu podgoričke Budućnosti.

Žderić je u izboru HRS prošle godine proglašena našom najboljom rukometašicom, a EHF ju je ove sezone uvrstio u izbor za All-Star najbolju ekipu Lige prvakinja!

Žderić, EHF
Marta je prošle sezone u pohodu na osvajanje europske krune bila ‘rezervna’ vratarka, no, u aktualnoj sezoni, nakon odlaska Clare Woltering, pokazala je svoju kvalitetu te se prometnula u jednu od glavnih karika ekipe Budućnosti.

“U trenutku kada sam saznala da ona odlazi bila sam svjesna koja će biti moja uloga. Znala sam kako će cure sada ovisiti o meni,” rekla je 26-godišnja Žderić u razgovoru za službenu stranicu EHF-a.

“Bila sam svjesna odgovornosti, sve sam napravila za ovu ekipu. Nije bilo lagano, ali sam znala kako je to putovanje koja sam trebala krenuti sama,” pojasnila je.

Budućnost, za koju igra i talentirana 18-godišnja hrvatska rukometašica Matea Pletikosić, u polufinalu u Budimpešti će igrati protiv mađarskog Györa Audi ETO KC, što će za braniteljice naslova biti sigurno veliki izazov.

“Imale smo kroz sezonu svoje uspone i padove, ali kako smo se uzdizale nakon svakog udarca puno govori o tome kakva smo ekipa. Imala sam punu podršku cijele svlačionice i sve je puno lakše kada znaš kako su suigračice uz tebe,” naglasila je.

“U prvom dijelu sezone sve mi je bilo čudno, našla sam se u novoj situaciji, ali je uskoro sve sjelo na svoje mjesto. Sad mi je prirodno što sam vođa ove ekipe na terenu,” dodala je Žderić.

“Prvakinje smo Europe i svi nas žele pobijediti. Moramo prihvatiti taj izazov! Imamo samopouzdanja, puni smo vjere. Budućnost brani naslov i moramo napraviti sve što je u našoj moći kako bismo sačuvale titulu.”

“Györ igra jako dobro ove sezone, ali to nas ne brine nimalo, kao niti njihova prednost domaćeg terena! Od trenutka kada čujem početni zvižduk sudaca, sve što znam je da moramo dobiti utakmicu,” poručila je suparnicama i zaključila:

“Mi smo jedna velika, sretna obitelj. Napravila bih sve za ovaj klub i svak od cura razmišlja na isti način. U Budućnosti ima fenomenalnih igračica, ali u ekipi nema mjesta za individualke, postoji samo ekipa!”

U drugom polufinalu 7. svibnja sastat će se rumunjski CSM Bucuresti još jedne hrvatske vratarke, Jelene Grubišić i skopski Vardar, koji u svojim redovima ima Andreu Penezić, Andreu Čović i Žanu Sokač.

Hrvatska će na završnom turniru 7. i 8. svibnja imati čak šest rukometašica, ali u tri različite ekipe, što nema niti jedna europska rukometna nacija.

U izboru EHF za All-Star momčad Lige prvakinja nalazi se naravno i Andrea Penezić, na poziciji lijeve vanjske igračice! (Foto: ZRK Buducnost)

EHF Liga prvakinja All-Star 2015/16

Penezić, EHF

RUKOMET