Hrvatski ragbijaši pobjedom u Splitu ispunili svoj cilj

Hrvatska - Malta, ragbi

Hrvatska ragbijaška reprezentacija slavila je i u svom drugom uzastopnom susretu natjecanja skupina 2A Europskog kupa nacija. Nakon pobjede u Izraelu, hrvatski ragbijaši svladali su u Splitu Maltu 34:27 te je učvrstila treće mjesto na ljestvici, iza Švicarske i Češke, a ispred Malte i Izraela.

Jason Newton i kapetan Nik Jurišić bili su zaslužni za početno 10:0 vodstvo Hrvatske, ali su gosti uskoro uhvatili priključak. Međutim, do poluvremena Hrvatska preko dva polaganja Newtona odlazi na ugodniju prednost (23:11).

Iako su Newton istaknuo i u nastavku, domaćin nije uspio prelomiti utakmicu te su Maltežani do kraja dvoboja prijetili. Newton nije dozvolio da se gosti približe na manje od sedam razlike, a iako je u završnici Hrvatska igrala bez isključenog Grčića, uspjela je zadržati pobjedu u svojim rukama.

Idući dvoboj Hrvatsku čeka tek u travnju naredne godine, kada gostuje kod Čeha.

HRVATSKA: Miljak, Brečić, Udovičić, Jureško, Marčić, Jurčević, Galić, Rowe, Newton, Hakaraia, Šuta, Jurišić, Burazin, Lerotić, Vinac, Čorić, Biškić, Perić, Perlain, Grle, Popović, Rosso, Grčić

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar